Sorry Sofie..

..men jag hittade den här på din blogg och var bara tvungen att ha med den jag med: 

 

"Vad skönt det var när man var liten. 
Då existerade inte skitsnack, 
Kärlek var en puss på kinden, 
och pappa var den bästa killen på jorden. 
höjden av smärta var när en barbiedocka hade tappat benet. 
Värsta gråten upplevde man när man ramlade och skrapade knät. 
Största rädslan var för monstret under sängen."

 

Så sant, så sant...


Update

Nu var det visst ett tag sen jag skrev, blir tydligen inte lika ofta när man har sambo att umgås med.. =P

 

Vad har hänt sen sist då..? Till att börja med blev det ingen utgång till [hg], partyhumöret sjönk tyvärr ganska snart efter mitt förra inlägg..

 

..däremot blev det partaj kvällen efter! Vi i termin 2 hade ansvaret för alla Nollan på lördagen, vi skulle ta med dem ut på fest på Flamman! Förfesten var bestämd att hållas här, men tråkigt nog fick jag sitta själv med Nollan (och några trötta, slitna faddrar) i nån timme innan mina klasskamrater behagade komma.. Några hade lyckats ha förfest på eget håll, kul... Efter lite irritation (som som tur var inte var särskilt långvarig) kom iallafall festen igång något och vi rörde oss mot Flamman. Där skakade vi rumpa och hade det riktigt kul!

 

Tyvärr har veckan därefter varit tämligen händelselös, har mest gått i skolan, (försökt) pluggat och sovit.. Fast det är klart, igår kväll fick jag ett samtal som gjorde min kväll lite mer händelserik! Fick ett samtal från en vän och tillika granne som undrade om jag kunde tänka mig att följa med henne till jourcentralen (jourhavande vårdcentral, typ) eftersom hon hade tungt att andas och när hon hade ringt hade de (idioter) kläckt att det kanske kunde vara en propp i lungan.. Och eftersom hon inte fick anstränga sig, och inga passande bussar gick var det bara att slänga upp henne på pakethållaren och trampa iväg. Som tur var visade det sig "bara" vara en luftvägsinflammation som fixas på några dar genom en antibiotikakur, himla skönt!

 

Ikväll blir det nog fest igen.. Faddrarna ska dra med Nollan till Platå, så vi är några i klassen som snackat om att parta med dem, men jag känner en stark avsaknad av partyhumör just nu.. Får jobba på det och se om jag hänger med eller är tråkig och bangar! (ska göra mitt bästa, jag lovar!) Synd bara att Soffan inte är här, då hade vi kunnat peppa tillsammans!! Men hon skulle visst hem för att fira sin 20-årsdag, förstår inte varför hon vill göra det..! ;P Skönsång för dig i glasentrén på måndag? Haha!

 

Nej, om man skulle ta och gå på en promenad kanske..? Hade en liten tanke om att starta träna så smått idag, men varken orken eller motivationen finns där.. Dessutom har jag ju fortfarande ont i halsen på nätterna, och jag vill ju inte riskera hjärtsäcksinflammation eller något annat skoj... =/

 

Hej!


Fest

Nu ere fest!
Sitter hemma hos Sofie-fie och dricker upp det sista av mitt rödvin, har haft en himla trevlig kväll med pyramiden och ölspelet (inkl. jag-har-aldrig och sanning-och-konka), var riktigt trevligt att få reda på saker kring klasskompisarna, hehe* varåsgod Marcus!)

Imorrn blir det antagligen (om jag orkar upp) nollympiad med Nollan och klassen, sen blire fest igen! Om jag inte orkar upp blire mys med sambon, kanske lockar liiiiiite mer.. =P

Hur som helst, nu är det nog bäst att vi beger oss beger oss till HG!

Puss och Kram

PS. har precis lovat att ta hand om Fie-foe, ojojojoj.... Stackars henne, ;P

Hoppas du klarar dig tills imorrn!!!!

Puss

1400:- fattigare..

Kul utgift att ha samma dag som man får CSN-bidraget... *suck* Jaja, pluggar man behöver man väl böcker antar jag.. =S

 

Idag blir det en sväng på stan för at fika med Lotje och Johni (passade inte riktigt igår) och så en sväng på systemet. Senare blir det bastu med Fie-fie och lite andra töser innan partyt börjar! Sen bär det av mot HG för att skaka rumpa med nollan och faddrarna!

 

Nu är det dags att städa undan lite i rummet, sen bär det nog av mot las stados!


22/1

Idag har jag haft en lugn dag.. Eftersom jag var ledig tog jag sovmorgon till kl 10, lagom tills dess att N kom hem från skolan, hihi! Han skrattade lite åt mig när han öppnade dörren och fick se mig ligga och tryna i sängen fortfarande, jag tror han var avundsjuk!

 

Upp ur sängen, frukost/kaffefika och sen drog vi båda två igång och började plugga. Gick faktiskt rätt bra, har nog koll på grunderna kring hjärtat nu.. Kanske..? Hur som helst känns det himla skönt att ha en läkarstudent precis bredvid sig när det dyker upp frågor..! =D Det tackar vi för!

 

Senare på eftermiddagen var det dags att hojppa i ovven (älskar't!!) och pysa ner till Trädgårdsföreningen och leka med alla nya nollan! Lite ätande av kolasnören (utan att använda händerna), ölhävning, irländsk julafton, äggkastning, ninjor och lite annat kul var det dags att med små isklumpar längst ut på fötterna (tidigare kallade tår) trampa hemåt igen. In i duschen för att spola väldigt smärtsamt kallvatten på mina små falanger.. Tyckte lite synd om mig själv, men N tyckte mest jag såg komisk ut för rätt vad det var hade han tagit fram kameran och fotade mina illröda fötter och min smärtfyllda min.. =P

 

Efter lite middag var det N's tur att bege sig iväg - han skulle ut i skogen och leka Rövsex.. ;P Jag bestämde mig för att mysa lite med mig själv så jag hällde upp ett glas vin och satte igång min ljudbok. Det är väldigt underskattat att lyssna på ljudbok - så himla skönt att bara sitta ner och lyssna. Fast det är klart, vissa gånger vill man ha något att göra samtidigt, då kan patients eller ms röj eller nått annat, icke-så-tankekrävande vara ett bra alternativ att pilla med samtidigt som man lyssnar.. *tack för tipset kära bror!*

 

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta upp skissblocket och försöka rita något fint samtidigt som jag lyssnar.. Och tjaaa, varför inte?


Firardags!!

N har precis fått besked om att han får flytta in i ett kollektiv nere på stan, grattis grattis!! =D I och för sig synd att han inte kommer bo kvar här, men det är klart han vill ha eget! (blir nog dessutom lite väl trångt att bo kvar 2 personer på 19 kvm.. =P)

 

Annars har det mest varit en trött dag idag.. Klockan ringde strax innan 7, upp och iväg till skolan där jag halvsov igenom en föreläsning. Hemma vid 10.15, låg i sängen 10.20.. Sov kanske lite väl länge, ända till kl. 12.. =P Sen käka liet lunch och så iväg på lite gruppgympa med klassen! Var dötrött även där, men efter en halvtimmes skuttande fick jag iallafall en lietn energikick, kändes skönt..!

 

Nä, nu ska vi dricka lite mer firar-skumpa!!

Imorrn blir det eventuellt en fika på stan med Lotje och Johni, och efter det träning inför nollympiaden med alla nya nollan!! (jag vet, jättefult, men DET HETER FAKTISKT NOLLAN!)

 


Låtsassambo och födelsedag

Japp, så ser det ut idag! Igår blev jag låtsassambo (nej det är nog inget riktigt ord) och jag stortrivs med det! Känns verkligen härligt att veta att någon väntar på en därhemma när man cyklar hemåt i motvind och snöslask, I like it!

 

Och så fyller ju storebror år idag, 27 gamla gubbår blir han.. Undrar om han fått åldersnoja än? Själv har jag ju haft en släng av det sen dagen efter jag fyllde 20..=S

 

Första skoldagen är dessutom avklarad. Kändes himla skönt att starta med en soft dag, lite information om vad terminen komme rinnehålla samt att få träffa nya basgruppen.. Känns som att det kommer bli en skön grupp, men med risk för konflikter mellan framförallt mig och en annan person, får vara lite försiktig med det!

 

Annars.. tjaa, kom hem, tog en tupplur.. hade planerat sova i 20 minuter, ställde larmet på en halvtimme och sov i en timme, bra jobbat! Som tur är har jag inget viktigt planerat för dagen, så ingen skada skedd!

 

Planerna för resten av dagen ser ut som följer:

1) ringa brorsan och gratta på stora dagen

2) skriva brev till min lilla fadderdotter nere i Gambia, så att jag kan skicka det med mamma och pappa när dom åker ner och hälsar på

3) skriva brev till en vän

4) höra av mig till Christel och säga hur många i klassen som vill ha böcker

5) mysa med sambon =D =D =D =D

och slutligen:

6) kolla handbollen


Dagen

Idag har jag varit duktig!

Jag har:

1) tvättat

2) tömt en garderob så att Niclas ska få plats med sina saker

3) städat

4) lagat 4 olika maträtter (ca 14 matlådor)

 

Det är inte utan att jag är lite småstolt!! =D

Nu blir det handboll och klassmys hos Sofie-fie, sen blir det midnattshämtning av Nicke-picke på station för att påbörja ett två veckor långt samboskap, ska bli riktigt härligt!!

 

Måste dra, mors!


Lina-dagar

Nu är dom över, vad fort det gick!

 

Det blev lite IKEA-shopping, ute-luncher och en massa skratt och mys! I tisdags blev det fest med Rasmus. Vi startade kvällen med räkmiddag och vin utan manligt sällskap. Lagom tills dess att vi piffat till oss anlände ovan nämnda Rasmus och vi fortsatte med Linas medhavda vän Jeltsin! Tanken om en hyfsat lugn kväll hägrade och vi begav oss vid 12-slaget ner mot stan och någon pub. Väl nere vandrar våra blickar längs hela Ågatan - allting är tvärstängt!! Now what? Jo! På vägen ner fick vi i oss lite "färdkost", så väl nere på stan har partyhumöret stigit, så vi stannar en taxi och beger oss till HG där vi skakar rumpa hela natten lång!

 

Igår var därför en lite seg dag, så vi startade den med en långpromenad(?) till Tornby och IKEA! Några timmar senare, lite ljus och lampor rikare och ett antal hundralappar fattigare satte vi oss på bussen hem. Väl hemma däckade vi i soffan och gick upp ur den enbart för att göra varma mackor med *trumvirvel* stekta kantareller!! Gud vad jag älskar mina föräldrar! I somras/höstas kom dom och hälsade på och hade flera liter färdigstekta kantareller med sig - bara att slänga in i frysen och avnjuta när andas faller på!

 

Ida har inte så mycket hunnits med. Vi vaknade sent så det vara bara att käka frulle och sen bege sig mot resecentrum för att vinka av Lina. Vid hemkomsten fick jag dock tokryck och städade rummet! Så nu är det inte längre en grusstig från dörren och in, utan är riktigt fint, odammigt och trevligt!

 

Snart kommer dessutom min egen lilla korridors-Lisa hem, och då ska vi (läs hon) få skvallra över en stoor kopp te!

 

Men först - kvällsmat!

Mors!


Kl. 11:11

Någon tänker visst på mig? För det är väl så man säger, att om man råkar titta på klockan när den bara visar likadana siffror (typ, 1:11, 2:22, 11:11 och 22:22) så är det för att någon tänker på en.. Eller är det för att någon tycker om en? Jaja, sak samma!

 

Om ungefär tre timmar kommer Lina!! Och innan dess har jag tänkt hinna ut på en löparrunda, ringa Christel och fixa med bokbeställningar (skolböcker, inget kul tyvärr) och sätta upp min nya väggkalender (+ helst fylla i den, får väl se vad tiden räcker till). Min plan var från början att starta med springturen, men dels snoozade jag lite för länge (som vanligt) och sen så råkade jag käka lite för mycket för att det skulle vara springvänligt till frukost.. Så nu får jag snällt vänta tills maten lagt sig lite! Jag har förresten vaknat med halsont två mornar i rad.. Men som sen går över lagom tills jag ätit frukost. Det måste innebära att jag inbillar mig, eller hur? Jag har nämligen som regel att jag inte får träna om jag har ont i halsen, allt sedan en handbollskompis tränade med halsont och fick hjärtproblem - inget jag vill vara med om..!!

 

Förresten har jag ett par recept jag ska skicka till Camilla. Tänkte först skriva över dom till datorn och maila istället för att posta, men insåg hur korkat det var när 1) det skulle leda till merjobb för mig själv, 2) Camilla älskar att få brev och 3) om man skriver brev till Camilla är chansen stor att man får ett tillbaks, och jag tycker också om brev!! =D

 

Nej, nu är det bäst jag sätter igång med kalendern och bokbeställningen, så att jag åtminstone får nått vettigt gjort ifall tiden skulle rinna ifrån mig och jag msåte ställa in min springtur..!

 

Vi hörs snart igen!


Jag har tråååååkigt!!

Men imorrn blire fest!

Inredning..

Njaa, kan väl inte påstå att det blev så värst mycket inredning köpt nere på stan.. Istället blev det ett par nya tröjor, innersulor till mina stövlar (dom är så sjukt hårda att gå i!) och så ett par riktigt fina halsband! Sånt man får unna sig när man är ledig, eller hur? ;P Men det är klart, kanske borde ha väntat med att göra en så grundlig genomgång av stan tills Lina kommit.. Jaja, får väl offra mig imorrn också, hihi!

 

Nu blire lunch!


Inspirerad!

Jaa, man blir lätt det såhär när man är helledig i drygt en vecka. Båda tentorna blev ju, trots stor tentaångest och många tvivel, godkända så nu står jag inför en veckas frihet utan någonting vettigt inplanerat!

Jag har i och för sig tänkt göra fint i min lägenhet, har redan köpt tyg och sytt (för hand!!) nya gardiner, köpt lite ljusgrejer och mattor också! Har tänkt ta mig ner på stan alldeles strax (ville bara inviga bloggen först) för att inhandla lite mer prylar. Nån som har något tips på snygga orangea (vilken ful stavning, ska det verkligen vara så?) och gröna saker man kan använda? =D Låter ganska skrikigt och fult, men jag lovar - det är riktigt najs, sprider en vårkänsla i hela rummet!!

Ringde precis Lina förresten, hon ska komma och hälsa på imorgon!! =D Så kul! Kommer säkert bli både shopping, fest och god mat - lovely! Tyvärr har både Camilla och Louise tentor att plugga till, annars hade dom också kommit med.. Men vi kommer ha så sjukt kul ändå!! =D

Jag vill förresten passa på att tacka Sofie för inspirationen till att börja blogga.. Jag kommer antagligen framförallt skriva om vad som händer, men säkerligen också om lite smått och gott som rör sig i min, ofta förvirrade, lilla skalle.

Nu är det som sagt dags fortsätta med inredningen - MOT STAN!

RSS 2.0